Live: Division of Laura Lee på Pustervik

Gehitmusiken —  26 september, 2013 — Lämna en kommentar

DSC_3044_

Jag borde inte gå på spelningen på Pustervik på fredagskvällen. Just hemkommen från två veckor i Italien och är både ”tillbaka i Sverige”-deprimerad och sjuk. Men jag känner mig själv väldigt bra. Jag kan inte missa en spelning jag vill gå på. Det är ju dessutom Klubb Instant – som bara råkar vara bästa klubben vad gäller konserter. Och såklart tar jag mig ut i den olidliga kylan och äntrar Pustervik när förbandet har kört ett par låtar.

DSC_3056_

Killers Walk Among Us har jag aldrig hört talas om förut. Tydligen ett Göteborgsbaserat band som enligt mina öron kör något i stil med indiepop innehållande alternativa rockslingor. Jag känner igen basisten, som även är sångare i Hunt som jag såg här för ett par veckor sedan. Men jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig av Killers Walk Among Us.

Hur, ja, alltså HUR, kan jag inte ha upptäckt dessa innan?! Jag känner mig paralyserad. Kan inte röra mig. Applåderar knappt mellan låtarna. Glömmer att fota. Ja, så bra är det. Jag öppnar genast min Spotify-app, klickar mig in på bandet och trycker på ”starred”. Det här kommer att spelas om och om igen i min annars ganska tråkiga tillvaro (ja, jag nämnde ju det här med Sverige-deppen). Jag blir imponerad av sångaren. En stilig kille som enkelt hade kunnat platsa på en scen i London. Han har stilen, rösten och karisman för att slå stort i en av världens bästa musikstäder. Men de kan ju börja i Göteborg, som trots allt är Lilla London. Good enough.

Jag har tråkigt i pausen mellan Killers Walk Among Us och huvudakten Division of Laura Lee. Dricker en cola och hostar högre än vad DJ:n spelar musik. Jag vill hem och sova. Kan inte räkna på fingrarna hur många timmars sömn back jag ligger efter resan. Men nej, kämpa. Jag har velat se Division of Laura Lee så himla länge, och har missat dem, av olika anledningar, alldeles för många gånger för att det ska vara okej. Kämpa, kämpa, kämpa.

De går äntligen på scen. Strax efter midnatt. De berättar att de är från Vänersborg och jag blir ytterst förvånad då jag faktiskt bodde där under ett års tid. Vad har hänt med mig? Varför är det så många saker den här kvällen som jag inte vet? Skärpning, Jennifer! Skärpning för fan.

DSC_3097_DSC_3085_

För första gången på flera år känner jag att förbandet är bättre än huvudakten. För första gången, kanske någonsin, känner jag också att de låter bättre på skiva än vad de gör live. Jag blir lite besviken men tänker att de säkert kommer igång. Jag lyckas inte undvika känslan av att Division of Laura Lee är aningen stela och kanske efter tio års tid i musikbranschen har växt ifrån förmågan att förmedla känslan och budskapet. Det är absolut inte dåligt. Nej, nej. Verkligen inte. Det är riktigt bra. Jag tror egentligen att det helt enkelt är så att förbandet satte en så hög ribba att det i stort sett blir omöjligt för Division att hoppa över den.

 

De spelar låt efter låt och jag förflyttar mig allt längre bak i lokalen. Min feber stiger i takt till musiken. För så är det… Musiken växer. Dynamiken i setlisten är påtaglig. De spelar min favoritlåt. Rudderless från nya skivan Tree som släpptes i våras – en av årets bästa plattor, utan tvekan. Jag blir glad. Känner för att dansa, men orkar inte. Orkar inte vara bland folk, orkar inte ta till mig musiken, orkar inte stå upp. Efter drygt halva spelningen bestämmer jag mig för att svika allt jag står för… Med tunga steg går jag ut från Pustervik och tar första bästa vagn hem. Käraste Division of Laura Lee, jag ska få min revansch och se er igen. Jag lovar.

Jennifer Last 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s