GE HIT MIXEN Vol. 17: The Tranq

Gehitmusiken —  3 oktober, 2013 — 1 kommentar

Ge Hit Mixen Vol 17 The Tranq

Örebros politiska indierockare The Tranq släppte nyligen sitt debutalbum Loss Is For The Masses. Vi frågade dem om de ville göra en mix till Ge Hit Musiken, och det var klart de ville, så de fick plats nummer 17 i vår mixserie Ge Hit Mixen. Vi fick en spotifylista med 10 låtar samt kommentarer till varje låt. Vår husdj Erik Bjarnar tog det till nästa nivå och mixade ihop dem till en helhet. Lyssna nedan på en salig blandning musik från ett band på uppsving.

Active Child – Hanging on

En mixtape kan ju aldrig vara helt fullständig utan en lyxlåt. Ni vet en sådan låt som får en känna sig som man sitter i en riktig miljardstudio och lyssnar. Active Child eller Pat Grossi som han egentligen heter kan leverera sådant.

Cat Power – Ruin

Supercoola Cat Power levererar en riktig stänkare. Tyvärr höll inte spelningen på way out west samma höga kvalitet som delar av The Tranq besökte.

Tears For Fears – Ready To Start

80-talet gör en cover på 2000-talet och mixar in drum n’bass-beats från 90-talet. Det är svårt att inte bli skitglad.

Flaamingos – Digital Dialogue 

Mixens nyaste låt. Synthigt mörker med skönt driv som andas bland annat The Motors, Joy Division och Echo & The Bunnymen

Richard Hell and the Voidoids – Blank Generation 

Den förlorade generationen eller möjligheternas generation, nihilism eller inte. Låten är öppen för tolkning och otroligt bra!

New Model Army – 51st State 

En politiskt budskap genom sarkasm. Här gäller det den amerikanska imperialismen. Kanske bandets bästa låt.

Serge Gainsbourg & Birgitte Bardot – Bonnie and Clyde

När nåt är taffligt och fantastiskt på samma gång är det nåt som stämmer. Denna tuffa stänkare från 1968 innehåller nån form av apsampling. Detta från en tid då sampling inte skulle höras på många år i musik. Trots att Bardot visat tecken på en hel del konstiga tankar och idéer under senare år så är låten så bra för att inte tas med.

PJ Harvey -Last Living Rose

En låt om Englands förfall. Antagligen inspirerat av kravallerna 2011. Kan ju annat än älska denna artist som genom större delen av våra liv levererat sköna album. Men med här albumet ”Let England shake” bröt ljudvallen.

Cortex – Mayhem Troopers 

Music-A-Matic studion där vi spelade in ”Loss Is For The Masses” är full av fragment från Freddie Wadlings musikaliska karriär. Cortex är hans nerviga postpunkprojekt från sent 80-tal. Ångestladdat, svängigt och riktigt bra. 

The Cars – You’re All I’ve Got Tonight 

New wave-pionjärerna The Cars är ett av de där banden som alla gillar men ofta glömmer bort. Att låten aldrig släpptes som singel känns bara konstigt.

Bojan Buntic

Ett svar till GE HIT MIXEN Vol. 17: The Tranq

  1. 

    Grymt bra val! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s