The Talk Talk Show

Gehitmusiken —  8 oktober, 2013 — Lämna en kommentar

talk talk

Det finns musik, och så finns det babbel. Och så finns det få tillfällen då dessa två hittar en gemensam nämnare: En talkshow där gästen i fråga får chansen att spela, och publiken äran att lyssna, på ett par akustiska låtar. Så här ser det ut ikväll på Rondo när Timo Räisänen är premiärgäst hos Stefan Odelbergs En Talk Talk Show. Jag har intervjuat Stefan om… Ja, om allt och ingenting.

Ikväll är det premiär för den nya showen ”En Talk Talk Show” med dig, Stefan Odelberg, i spetsen. Hur känns det?

Ikväll är det premiär och det känns helt galet! Vi har kämpat så hårt alla som är inblandade, musiker, alla I tekniken, redaktionen, ja alla helt enkelt!
Å nu äntligen skall vi få öppna den här flaskan som vi har skakat enda sedan sommaren!

Hur mycket arbete ligger det bakom den här talkshowen? Berätta händelseförloppet från första idéen och fram tills idag!

Det började med att jag och Jesper på Rondo spånade om att göra något på Rondo de dagar de inte har sina vanliga krogshower.  När vi fick med oss ledningen på Liseberg där Rondo ingår så började jag och min regissör Mats Berglund spåna fram en idé.

Till slut kom vi på att vi skulle göra en show baserad på hur en tv-show byggs, fast vi skulle spela den live och inte i tv.
För att få rätta känslan så kontaktade vi TV-legenden Per Dalberg som tände på idén, han hade gjort massa tv men ingen krogshow.

Vi blev fler och fler, husband, Håkan min side-kick, sminkös osv till slut blev vi ett helt gäng. Å till det så har vi alltså en special guest i varje show som vi bygger hälften av showen kring.

Hur kommer En Talk Talk Show vara i jämförelse med andra talkshower. Finns det några likheter/skillnader?  

Förutom att vår show har ett Talk mer än alla andra shower så hoppas vi också att magin vi har skiljer sig, kärleken för att genuint berätta om gästen och att vi ger gästen och publiken massor av överraskningar. Eftersom jag har magin I bakfickan så kan vi alltid hitta på saker som publiken inte är beredd på.

Vad är du mest nöjd med vad gäller En Talk Talk Show?

Det jag är mest nöjd med förutom att jag tycker att vi har en kanonlogga, är att vi spelar på en av Sveriges absolut bästa scener, Rondo. Alltså, det kunde inte bli bättre, plus att vi är ett riktigt gott gäng som sliter gemensamt för detta, att göra En Talk Talk Show till en show som man bara måste komma och se.

Finns det något som kan gå fel när det väl är dags ikväll?

Nä, nu är det inte det, vi har allt på plats, allt är kollat, nu är det bara att åka. Men det är klart, går strömmen, eller om magin försvinner ur händerna, eller om jag glömmer av alla frågor när jag intervjuar gästerna, ja då är det klart, då skiter det sig, men det är ju det som är det sköna!

Ikväll, alltså premiären, gästar Göteborgssonen Timo Räisänen. I november får du besök av Dogge Doggelito. Vad händer sedan?

Det är otroligt skönt att ha en så grym gäst som Timo i första showen, för att sedan ha Dogge i andra showen. Med detta visar vi att våra gäster kommer att komma från hela Sverige, de uppträder med olika musikstilar och de har olika personligheter. Vårt mål är självklart att fortsätta till våren med ännu fler shower, fler gäster och massor av publik som kräver underhållning från oss.

Timo Räisänen och Dogge Doggelito. Två väldigt olika personer. Hur kommer det sig att du har valt just dessa?

Som jag sa ovan men också för att jag just ville få den frågan du nu ställde. De är helt olika på alla sätt, de har inte en enda gemensam punkt och det är intressant.

Vilken typ av publik väntar du dig? Finns det någon specifik målgrupp?

Ja i detta fall vänder vi oss till en lite yngre målgrupp, 18-40, men vi kommer att sprida detta och vår känsla är att de här showerna skall alla uppskatta oavsett ålder.

Vad kan publiken förvänta sig av Timo som är premiärgäst? Vad kommer han att bjuda på?

Jag kan säga så här, det är ju ingen hemlighet att han har släppt Lyckliga gatan, men det roliga är att Timo själv vet inte ens allt han skall göra i showen. Det vet inte Dogge heller när han kommer och det är det som är lite speciellt. Publiken får alltså alltid se nya saker!

Följ nu med på vår resa så kommer vi att ha skitkul ihop, och det fina är att biljettpriset inkl mat är det lägsta Rondo har haft, så man kan komma både en och två gånger!

Jennifer Last

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s