Katakomb: ”Switzerland”

Gehitmusiken —  23 oktober, 2013 — Lämna en kommentar

katakomb giants

Göteborgs Katakomb arbetar just nu på sitt debutalbum Giants, som släpps 6e november via Luxury. Bandet består av Hugo Welther, Erik Berndtsson, Gabriel Castro och en av mina favoritproducenter inom den svenska housemusiken, André Laos. Det första smakprovet från albumet är inledningsspåret ”Swtizerland” och den är inte särskilt housigt. Idag hade den premiär på festivalrykten.se och David skrev att den utgjorde soundtracket till en vinst i Fifa. Segermusik. För att förstå den här musiken får man lämna klubben och vandra långt, långt, till Schweiz och de monumentala bergen. Vi har att göra med livsbejakande bergsklättrarambient: stirra-upp-på-bergen- och blicka-ut-över-horisontenmusik. Tänk, typ, Vangelis ”Chariots of Fire” eller Richard Strauss ”Also Spracht Zarathustra”.

Vad mer kan man vilja ha av en teaser? Jag tror att detta kan bli en av årets bästa album och ser fram emot att höra mer.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s