Intervju: Vånna Inget

Gehitmusiken —  31 oktober, 2013 — Lämna en kommentar

Vånna Inget

Vånna Inget, en av våra favoritband, har nyligen släppt andragivet Ingen Botten, en av årets i särklass bästa skivor. Titelspåret är typ årets bästa allsång. Jag älskar det här bandet. Ikväll spelar de på mitt favoritställe i Göteborg, Jazzhuset, på torsdagsklubben Caligulas sista klubb. Vi intervjuade frontfiguren Karolina inför spelningen.

GE HIT MUSIKEN: Det var längesen ni släppte Jag ska fly tills jag hittar hem – en av mina favoriteps från 2012. Jag minns att ni sa på p3 sessions att det nya albumet skulle bli något riktigt stort. Jag blev väldigt förväntansfull. Hur skiljer Ingen botten sig från er tidigare musik?


Karolina: det har väl lagts mer tyngd på tyngden än på hetsighet, Nya skivan och Ep-n ”Jag ska fly tills jag hittar hem” går mer hand i hand samtidigt som vi själva kanske inte tycker att det är vansinnigt stor skillnad i det vi gör utan snarare en naturlig utveckling.

Vi kände också att vi ville lägga mer tid på denna skivan eftersom att ”Allvar” gjordes o dunkades in på typ två veckor  och vi ville såklart inte göra en kopia av den.

 
GE HIT MUSIKEN: Hur var det att arbeta med  The Bear Quartets Jari Haapalainen?
 

Karolina: det har varit fantastiskt roligt o han är jävligt bra på det han gör! Hoppas vi kan göra fler skivor ihop!

 
GE HIT MUSIKEN: Det finns så mycket ilska i er musik. Skulle ni kalla er för ett politiskt band?
 

Karolina: jag har inget intresse av att sätta stämplar, det gör alla andra. Vi är ju människor som lever och upplever både uppgångar o motgångar hela tiden och vår musik handlar om det.


GE HIT MUSIKEN: Hur känns det att leva i Sverige 2013?

 

Karolina: Det känns rätt grått med sverigedemokrater i riksdagen och ökad privatisering. Man önskar ju att ens barn får växa upp i en omfamnande värld istället för en vi och dom värld!


GE HIT MUSIKEN: Om ni får välja ett citat som en beskrivning av bandet eller ett motto, vad skulle det vara?


Karolina: ”Det kan komma så möe utå ett enda misstag” av  
Elin wägner, det e fint det!

 
GE HIT MUSIKEN: Ni har jämförts med Masshysteri. Vad tycker ni om detta?
 

Karolina: Det är ju fantastiskt, dom va ju det bästa som hänt på länge och så sjukt bra! Dom jämfördes väl då med Gorilla Angreb, så det ska ju alltid jämföras hit o dit, sånt kommer man aldrig ifrån.

 

GE HIT MUSIKEN: Ni har turnerat flitigt. Har ni fått några nya erfarenheter från turnéerna? Finns det någon särskilt rolig upplevelse ni vill berätta om?

 

Karolina: Säkert hundratals, det är ju upplevelserna som är den största belöningen! Att få åka runt o spela o åka till usa o spela musik som dessutom är på svenska o folk uppskattar det, att komma till nya ställen och städer varje kväll med nya intryck och nya människor!  Dagen efter att vi spelat i ett punkhus i Seattle så va vi och käka frukost på ett hak som dom sa va sista stället man såg Kurt Cobain i livet, sånt e ju fett!

 
GE HIT MUSIKEN: Är ni taggade inför spelningen på Jazzhuset här i Göteborg?
 

Karolina: Ja jätte o jag har aldrig vart där innan så det ska bli hur kul som helst!

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s