Bästa Nya Låt: Family Values – ”Rasar vi”

Gehitmusiken —  6 november, 2013 — Lämna en kommentar

Family Values - Rasar Vi_ Cover

Family Values är ett skiftande, mångförslaget musikkollektiv organiserat av min vän Milan Antonin. Medlemmarna kan skifta, så det är inget traditionellt ”band”, men resultatet blir detsamma varje gång: indiepop i topklass.  Projektet är inspirerat av slow art-rörelsen, ett tänk kring konst som värdesätter själva skapelseakten lika mycket som produkten. I vintras släppte de debutsingeln ”Precis som jag”, en poppärla som får djup och text från författaren Alexander Kočí och resonans från de oerhört talangfulla musikerna.

”Rasar vi”, deras nya singel, är en sång om självdestruktivitet och lockelsen i det. Det är en produktion i världsklass full av små kickar, som har tusen mer gillamarkeringar i mitt hjärta än vad de har på deras fb-sida. På låten medverkar Andreas Gerhardsson, Fredrik Kurzawa, som spelar gitarr med i Hästpojken och med Kristian Anttila, och Henrik Gellin från Sound of Arrows. Låten är inspelad på 7 kvadrat, i ett sovrum, och det låter genomarbetat och spontant på en och samma gång, precis som ett fall mot marken som man själv valt och kan styra. Det är skönt att falla när allting ändå faller mot intet, och när den enda flykten är just raset ner, djupare och djupare.

Videon till låten hade premiär på PSL och nu kan ni lyssna på mp3an nedan.

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s