Premiär: Canary Islands – Canary Island Baby/Pamela/Sons Of Beaches

Gehitmusiken —  19 november, 2013 — Lämna en kommentar

canary islands canary island baby pamela son of beaches

 

Canary Islands är ett nytt indieband ifrån Malmö, en konstellation bestående av 5 riktiga popnördar. Deras första släpp på Malmöetiketten Så Länge Skutan Kan Gå Records är någonting som de kallar för en 3p. Vad i helvete är en 3p?! Det är, om jag förstått det rätt, någon slags ep på 3 låtar som sitter ihop i en ljudfil. Martin Von Inghart, bandets ledarfigur, svarar såhär:

”Hela 3p grejen är egentligen en sorts dogm där vi spelar in 3 låtar, 3 gånger om året semi-live på 3 dagar. I fadern, sonens och den Helige andes namn. Sen släpper vi allt i en ljudfil mest för att vi gillar att det är lite störigt men det är oxå en känga till alla, inklusive oss själva, som snuttifierar musiken nu när den är så lättillgänglig. Ibland känner man att man pallar inte lyssna igenom 3 låtar, 10 minuter musik, egentligen är det ju faktiskt fel på ens musikintresse.

Musiken kommer att skilja sig från 3P till 3P. Vi har ingen som berättar för oss hur vi ska låta eller agera. Detta första släpp innehåller monoton instrumentalpop, en lökig nittiotalslåt och en malande sommarhit som aldrig blev någon hit. Vi jobbar redan med den andra 3P:n och den innehåller till dags dato bara powerballader.”

Detta med att planera i förväg och blanda in en dos spontanitet för tankarna till Family Values, ett annat svenskt konceptuellt indieband. Musikmässigt liknar Canary Islands däremot artisterna från det som jag mer eller mindre felaktigt har kallat för den nya Örebropopen: H.M. Hammarin, MS. Henrik och The Tranq. 

Musiken är liveinspelad i Studio Möllan och bandet har haft hjälp av Emil Isaksson och Andreas ”Niccokick” Söderlund. Introt på 3pn heter rätt och slätt ”Canary Island Baby” och är en instrumentell saga som för tankarna till Wintergatans monotonaste produktioner. ”Pamela” är typ 3pns singel. En drivig, beroendeframkallande poppärla med en sångare hög på den spirituella närvaron av 00-talets mest karismatiska indiesångare. Här känns de som en lite mer shoegazande The Strokes. 

Jag vet inte hur det kommer låta på nästa 3p, och jag ser fram emot att se om de håller vad de lovat, med 3 härligheter om året.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s