Premiär: Cavern People – ”Change Of Heart”

Gehitmusiken —  29 november, 2013 — Lämna en kommentar

CAVERN PEOPLE

Idag släpper Cavern People, ett av Göteborgs gryende indieband, sin debutsingel ”Change Of Heart”. Vi har fått äran att premiärspela denna fantastiska låt på bloggen. Bandet består av Nora Pollak, Malin Näslund, Rikard Grosshög och Leo Skywell. Musiken är driven som bandet: indierock i full fart, med snygg instrumentell kontrapunkt och ett skickligt samspel som är ovanligt för nyetablerade band. Men det är inte så konstigt egentligen med tanke på att de redan hunnit förbereda sig live på diverse scener häromkring, bland annat nu i somras på Jazzhusets nu döda torsdagsklubb Caligula, redan före singelsläppet. Debut-EPn släpps den 14e december. Det ser vi mycket fram emot. 

LYSSNA PÅ ”CHANGE OF HEART”. (Singeln finns även på spotify nu).

Vi tog ett snack med en av bandets frontfigurer, Leo Skywell. Vi snackade förebilder, covers, konsertminnen, den svenska musikscenen, och om framtiden. .

GE HIT MUSIKEN: Hur skulle ni beskriva er själva som band? Vilka är Cavern People?

Leo: Cavern People är: Leo Skywell, Nora Pollak, Malin Näslund och Rikard Grosshög. Bandet började egentligen som mitt och Noras lilla låtskrivarprojekt för några månader sedan, ett slags kärleksbarn som nu växt upp och blivit tonåring. Musiken har beskrivits som melodisk, pulserande muller-pop. 

GE HIT MUSIKEN: Hur känns det att vara färdiga med er första EP?

Leo: Lite speciellt. Någon form av skräckblandad förtjusning. Mest positivt dock, vi är grymt nöjda med EP:n.

GE HIT MUSIKEN: Er första singel släpps idag. Hur känns det?

Leo: Sprudlande och kul!

GE HIT MUSIKEN: Vilka är era förebilder inom musiken?

Leo: Vi gillar band och artister som arbetar med musikaliska och normativa gränsland. Det finns många men att axplock vore väl; Arcade Fire, Tim Buckley, David Bowie, Velvet Underground, Morrissey, Feist, PJ Harvey.

GE HIT MUSIKEN: Vilka är era favoritband från den svenska scenen?

Leo: Kreatism, Sleepytown, Ms. Henrik, Elias A. Bolander, Kristian Anttila, Trummor & Orgel, Lasse Lindh, Makthaverskan, Pfemme Records, Dungen, Håkan Hellström. Det finns så mycket gott!

GE HIT MUSIKEN: Vilken låt skulle Cavern People göra en fantastisk cover på?

Vi har faktiskt några fantastiska covers inrepade som vi eventuellt släpper lös någon gång men en låt vi verkligen borde plocka upp igen är Cosmic Dancer av T. Rex.

GE HIT MUSIKEN: Vilket är ert finaste konsertminne?

Leo: Cavern Peoples bästa konsert hittills tror vi ändå var Svartedalen-festivalen i somras. Solen sken, korna åt gräs, människor var glada, vi var glada och allting stod rätt till i världen om än bara för en liten stund.

GE HIT MUSIKEN: Om ni fick spela var som helst i hela världen, var skulle ni vilja spela då?

Leo: Jag tror nog vi får säga Tokyo, Japan.

GE HIT MUSIKEN: Var ser ni er själva i framtiden?

Leo: Vi vill utveckla detta musikkoncept och ta det framåt, bakåt och överallt. Vi har egentligen bara spelat med denna nya konstellation, med ny trumslagare och allt som hör till, i några veckor och vi har knappt skrapat på ytan av det vi kan göra och skriva. Vi vill spela pop i rymden helt enkelt.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s