The Mary Onettes på The Hush Hush Club

amarbajric —  15 december, 2013 — Lämna en kommentar

IMG_9188

I torsdags spelade Jönköpingskillarna i The Mary Onettes på hemmaplan och The Hush hush Club fylldes av en bred publik. Som vanligt representerades hipsterkulturen starkast men här fanns också äldre människor och den obligatoriska personen med ryggsäck.

”How It All Ends” öppnade upp kvällens spelning med 80-talssynt, gitarrer, effektpedaler och ett cymbalset som gång på gång under kvällen åkte i golvet. När sedan en av mina favoriter ”Explosions” spelades, steg temperaturen, och jag fick ett litet känslosamt leende på läpparna. Det blev en väldigt fin avvägning med bandets säregna sound, medryckande melodier och stundtals postrockkänsla. När ”Puzzles” hade skickats ut i lokalen var jag totalt frälst.

IMG_9154

Jag är väldigt positiv till satsningen på en klubb med bra musik på torsdagar i Jönköping och källarlokalen fylls också skapligt full under de gånger jag besökt stället. Däremot har akustiken varit den största akilleshälen när jag varit här tidigare. Den är helt okej men räcker oftast inte hela vägen, speciellt när artisterna och instrumenten sätter större press. Under The Mary Onettes spelning blev jag dock positivt överraskad, ljudbilden återgavs fint. Grabbarnas musik passar också bra på små scener, där en intimitet kan skapas. Både med publiken och ljudmässigt.

IMG_9212

The Mary Onettes scennärvaro märks som bäst under höjdpunkter som ”Evil Coast”, där sångaren leker med ett mindre trumset samtidigt som han står längst fram på scenen och sjunger. Några låtar senare, efter fipplande med effektpedaler och de där cymbalerna som ständigt valde att särskilja sig från trumsetet genom att ramla omkull, kom extraspåren. Som sista låt framfördes ”Void” och kvinnan med ryggsäcken hade då intagit dansmode. Med väskan framför sina fötter dansade hon sig igenom låten med slutna ögon.

IMG_9202

Detta är andra gången på kort tid jag har upplevt The Mary Onettes live på hemmaplan. När jag efteråt springer in på toan hör jag några medelålders kvinnor prata om hur mycket känsla spelningen förmedlade. Jönköpingsgrabbarna levererade igen.

Text: Amar Bajric

Foto: Hannah Hübner

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s