Cavern People: ”Pale Eyes / Warm Skin”

Gehitmusiken —  16 december, 2013 — Lämna en kommentar

change of heart EP

Cavern People släppte i början av december 2013 en av årets bästa popsinglar. ”Change Of Heart” hamnade givetvis på vår toplista över årets bästa svenska låtar. Det nyetablerade Göteborgsbandet har snabbt fått erkännande. De har uppmärksammats av Festivalrykten.se, haft en alldeles egen Tillsammans Session, spelat på Jazzhuset och Clooneys, och hamnat på Gimmie Indies A-rotation. Inte dåligt för ett så nytt band. 

Uppståndelsen beror på att de helt enkelt är grymma och har stor potential. Ett talangfullt indieband som har erfarenhet, glöd och fantasi och som redan bemästrar det där med jingeljangel och gitarrmelodi. Dessutom är det frontat av två karismatiska vokalister – som råkar vara ett par. 18-åriga Leo Skywell och Nora Pollak har 2014 på sig att ta över Sverige, och att fullt ut hitta den perfekta balansen mellan två röster som var och en skulle kunna ta över och överglänsa den andra i vilket ögonblick som helst. Rösterna och gitarrerna sjunger mot och med varandra. Vissa par skapar indiebarn, Leo och Nora skapar indiemusik. Det finns ett kraftfält mellan dem som utgör en spänning och en lockelse. När deras stämmor möts visar sig den dualitetens elektriska kemi som Cavern People består av, och som skiljer dem från liknande band ifrån den Göteborgska indiescenen. Till skillnad från Happy Hands Club och Futile Claps emanerar denna musik inte bara ifrån ett hjärta, utan två.

På deras debutEP Change Of Heart ser vi säden till detta snabbt växande barn, som en dag ska växa och bli en dubbelhövdad, men åh så sexig drake. Denna gång rekommenderar jag ”Pale Eyes / Warm Skin”, en låt där Nora får ta scenen. 

Bojan Buntic

Annonser

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s