Premiär: Skimret – ”Vi är dom (El-Björn Remix)”

Gehitmusiken —  17 december, 2013 — Lämna en kommentar

skimret vi är dom el björn remix

Minns ni The Naima Trains remix av Skimrets ”Therersia”? Idag har vi äran att premiärspela ännu en toppremix av en Skimret-låt, ”Vi är dom”, denna gång signerad Örebros experimentella, elektroniska duo El-Björn. Från den intima sovrumsatmosfären tar duon låten ända upp till rymdens sublimitet: där det exploderar vackra analoga syntljud som stjärnfyrverkerier varom Aleksandars text om ensamhet slingrar sig och får episka proportioner.

Originalets nära nog undervattniska ljud, låten som sjöngs från insidan av en vattensäng, har förvandlats till något som kan liknas vid ackompanjemanget till en himmelsfärd. I slutet, vid den sista versen — ”vi är dom med hålen i hjärtat, som de andra slängde bort” — får vi ett fullständigt översvallande klimax av den moderna produktionens alla härligheter, en riktig, prunkande galax till ett klimax, som gör en tvättäkta technonörd överlycklig, och som tar fram det absoluta bästa med en redan enastående låt.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s