Coola saker att hålla reda på under 2014

Gehitmusiken —  23 januari, 2014 — Lämna en kommentar

Ge Hit Musiken 2013
School

Alice Botéus vill ta över popen. 2012 släppte hon sitt soloalbum Alice B som innehöll en av årets bästa låtar, den gränslöst vackra ”Stanna, det stannar”. Sedan dess har hon strålat ut sina drömmar i diverse andra projekt. Just nu sjunger hon i så vitt jag vet 3 olika band. Det mest färdiga av dessa är School. De är just nu signerade vid Göteborgs finaste skivetikett Luxury och har redan släppt 2 singlar. Och mer kommer att släppas inom kort. Lyssna på ny GBG-indie när den är som bäst.

 

Mansion

Ännu ett band frontat av Alice Botéus. De är fortfarande i demo-stadiet men det låter förbaskat bra redan.

 

Little Jinder

Little Jinder har redan släppt ett debutalbum på engelska, men har nyligen ändrat riktning och börjat sjunga på svenska. En av Sveriges upcoming popstjärnor, och en av de många talanger som växt fram i Stockholms hiphop och basmusikscen. Hennes senaste singel heter ”Ful och tråkig tjej” och är en fruktansvärt snygg och basig låt. Lyssna på den och den föregående singeln ”Shh” nedan.

 

Hurula

När en rocklåt inleder med piano i barrelrollstil är det fråga om pophistoria. Den där hållfasta takten, den där klungan av toner som är så rock’n’roll det kan bli, ställer ett krav. Vem tror du att du är, Lou Reed eller? Robert Hurula vågar sitta där som en hungrig kåt hund, lutad mot väggen, i ett lömskt gathörn i New York, kanske, och vänta på The Man. Tända en cigg, vänta på det kalla regnet. Det där kravet är ett krav på äkthet, en bortglömd grej, en grej man kan sälja men inte köpa. Är man depraverad så är man.

Masshysteri är ett band som kommit upp på en smutsig scen, spelat snabbt, snyggt och spontant, ägt skiten ur allt och alla, och sedan dött den sedvanliga döden för riktigt jävla bra band från Sverige som gör något på riktigt. Som Magnus Ekelund & Stålet.

Men ja, är man äkta så är man. Då kan man åka med 73an, mot ett skitställe som Nynäshamn och vara livs levande rockhistoria. Lyssna på ”Sluta Deppa Mig” och avgör själv. Den är producerad av Måns Lundberg, som senast arbetade med Håkan Hellströms Det kommer aldrig va över för mig, och låter riktigt jävla snyggt.

 

Selsius

Selsius är ett av Göteborgs bästa postrockinfluerade rockband. Ett band som vet hur man ska låta om man ska spela på stora arenor. De har varit under jorden ett tag nu och gjort ny musik. ”On Your Own” är deras senaste singel. Det är en snygg, sjukt samtida rockballad som ni säkert kommer få höra på en eller annan cool amerikansk tv-serie.

Elias A. Bolander

Elias har spelat i Göteborg nu i över ett år, på i princip alla intressanta indieklubbar i stan. En ödmjukare kille får man ta och leta efter. Men han är också en av de få artister jag vet som kan låta lika stort och mäktigt som på skiva, så att säga. Kanske Göteborgs just nu största talanger inom genren. Förutom att göra underbara folkcovers på kommersiella poplåtar (LYSSNA PÅ EN HELT NY LEVELS) och indiehits gör han egen singer / songwriter-musik av riktigt hög kvalité. T.ex. ”Old Signs” från hans debutEP med samma namn.

 

Ivory Giants

Ett nytt, hemlighetsfullt projekt av Marcus Wallin (Johns Vatten) och William Källén (The Javu) som gör innovativ elektronisk popmusik.

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s