The Sun Days: ”Don’t need to be them”

Gehitmusiken —  27 januari, 2014 — 1 kommentar

the sun days you don't need to be them

Göteborgs nya indiehopp The Sun Days väckte 2013 våra förhoppningar med en enkel, hjärtvärmande popsingel. ”You can’t make me make up my mind” är släppt på samma etikett som Makthaverskan, Luxury, och deriverar från samma definition av stor samtida pop: ljuvliga gitarrslingor, en sångerska som sjunger för full hals, och melodier som är typ indiepopens variant av beroendeframkallande kommersiella hits.

Deras nya singel ”Don’t need to be them” följer upp detta spår. Den siktar högt, enligt samma recept som den förra singeln, fast lite mer finslipat och lite mer storartat, och säger att nu jävlar ska det göras indiepop bättre än alla andra här i Sverige. Och nu när den nya svenska indiemusiken börjar bli mer internationellt erkänd, när Makthaverskan blivit pitchforkade så att säga, vem vet, The Sun Days kanske blir upptäckta utrikes och står på någon hipstrig amerikansk festival i sommar?

Bojan Buntic

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Video: The Sun Days – ”Don’t Need To Be Them” « GE HIT MUSIKEN - februari 3, 2014

    […] Igår blev  The Sun Days coola andra singel ”Don’t Need To Be Them” med video. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s