Bästa Nya Låt: Dödens Dal – ”Ingenting Förändras”

Gehitmusiken —  30 januari, 2014 — Lämna en kommentar

Dödens Dal Ingenting Förändras
Den 26:e februari släpper Dödens Dal den andra delen i en trilogi av album om sorg. Denna duo består av Henrik Von Euler, som driver Harmönia och gör solomusik under namnet Rigas och Rickard Jäverling (Kning Disk). Det första albumet hette Gå Ensam Förbi Horisonten och den andra kommer att heta Korsa Jord, Luft, Is och släpps via Flora & Fauna. 

Här har ni öppningsspåret. Wow. Det är en blandning av de mäktigaste, mest vemodiga trancesyntharna, ambience-inslag som skulle kunna kommit från Black Dog eller Autechre, och den mest episka, sorgsamma postrocken du kan hitta. Om sorgearbete kunde få sig en klädnad i musik, så skulle det låta exakt såhär.

Lägg märke till kyrkklockorna i början av låten. De utgör den melodiska grunden för hela låten. Den här musiken gör mig så himla ledsen. De där harmonierna, jag har alltid uppfattat den följden av ackord som det sorgligaste i världen, och brukade spela dem på pianot mitt i natten när jag var som mest nere. Hörda i arrangemanget av ”Ingenting Förändras” gör de mig tårögda. Och sen kommer de där gitarrmelodierna, så plötsligt, som en andlig omfamning och lyfter iväg oss.
Musik perfekt för en spirituell resa genom natten.

Detta kan bli ett av årets top 10 album.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s