Bästa Nya Låt: Parken – ”Double Rainbow Över Valla Torg”

Gehitmusiken —  10 februari, 2014 — 2 kommentarer

parken double rainbow över valla torg

Sist jag lyssnade på Parken hade jag ingen blogg. Då ensamvandrade jag nattetid genom småländska skogar, gick rastlös över begravningar, ramlade över stängsel, sov i kyrkor. Man kan väl säga att jag har varit vilsen, Tuss. Länge Leve Parken och Framtiden Var Här var soundtrack. Jag var åter igen helt ny på det här med svensk indie, och just Parkens lärda, just typiskt svenskindiega elektroniska pop var det som frälste mig. Vackra melodier, litterära texter, sväng och pop och stora doser av personlighet.

Och nu, en tid då jag är vilsen men på ett annat sätt, återkommer Pelle Lindroth med en låt om double rainbows och sorg och hur man hanterar den. Herr Lindroth är en av de få svenska artister som skapar sån här magi med pennan i hand. ”Double Rainbow Över Valla Torg” är lite smutsigare, svartare, lo-figare och svårare. Men med lika mycket själ och harmoni. Pelle visar att han ännu har en plats i pophimlen och kan stå upp mot aktuella svensksjungande elektroniskt lutande artister som Skimret och Rigas.

Det tredje albumet Tidigt en maj släpps givetvis i maj via fantastiska Stockholmsbaserade Flora & Fauna. Det är något jag ser fram emot som in i helvete.

Bojan Buntic

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Parken – ”Slår Mig Fri” « GE HIT MUSIKEN - april 1, 2014

    […] som följt mig på Ge Hit Musiken vet att jag har en stor personlig kärlek för Pelle Lindroth och Parken. I år släppte han singeln ”Double Rainbow Över Valla […]

  2. Bästa Nya Låt: Parken – ”Slår Mig Fri” « GE HIT MUSIKEN - april 1, 2014

    […] som följt mig på Ge Hit Musiken vet att jag har en stor personlig kärlek för Pelle Lindroth och Parken. I år släppte han singeln ”Double Rainbow Över Valla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s