Solander: ”The Woods Are Gone”

Gehitmusiken —  10 februari, 2014 — Lämna en kommentar

solander monochromatic memories

Den 6 januari släppte den lovande folk-popduon Solander från Malmö sin singel ”The Woods Are Gone” från det efterföljande albumet Monochromatic Memories släppt av bolaget Tendervision Recordings. Den har redan blivit lovordad av Altsounds och det inte obefogat.

Duon som består av Fredrik Karlsson och Anja Linna har genom ytterlig musikalisk talang lyckats sätta ord på den sorg som följer ett oväntat dödsfall. Låten ”The Woods Are Gone” rymmer så mycket, så många känslor och lyckas visa dessa med ytterst få ord. ”This is the day that would not come, this is the one we all come from” sammanfattar den ambivalens vi människor föds med att känna inför döden och dess ovisshet. För Solander har inte skapat någon blytung klump i magen till låt, som lyssnaren sedan måste släpa på resten av dagen; det är tvärtom. Musikbilden är luftig och ibland nästan hoppfull, snarare melankolisk än deppig och det är just det som är låtens styrka. Lyssnaren kan ta till sig budskapet utan att känna sig nedstämd.

Man märker att Solanders musik och nedtonade stil har influerats av andra folkpopband och då kanske särskilt Rosie and Me. De är influerade men helt säregna, de har ett eget sound, ett alldeles eget sätt att skriva texter och en helt egen ljudbild.

Duon är väldigt mogen i sitt musikskapande och i sin egen kreativitet, vilket de tydligt visar med denna låt. Solander är ett uppenbart band att hålla ögonen på för duons framtid ser mycket, mycket ljus ut.

Leyla Ekelund

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s