Det Lilla Extra: ”På Stranden”

Gehitmusiken —  14 februari, 2014 — 2 kommentarer

det lilla extra allt under himlens fäste

Nu när alla storheter släpper musik på en och samma gång, alltifrån Robyn & Neneh Cherry till Krunisgården, är det lätt att missa det lilla extra. Tänk er om bloggruschen efter det nya från de redan etablerade hade varit lika intensiv under den tiden då Air France släppte sin debut. Hade vi missat dem? Det är därför vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma artister och band som Nicolas Makelberg och småartister som släpper anspråkslösa ambientprojekt via kassett.

Ja, Det Lilla Extra är just ett sånt band. Jag vet inte så mycket om akten, förutom att den huserar i Umeå där popscenen och den experimentella musikscenen är på uppsving. De har precis nyss släppt en ep med 3 låtar via soundcloud, Allt under himlens fäste. Min favorit är det tredje spåret, ”På Stranden”, som påminner mig om västkustelectronica från några år tillbaka. Lite närmare stranden helt enkelt, en plats där jag gärna ser ny svensk elektronisk musik närma sig. Denna korta elektroniska melankoli ekar ut över havet och når ända bort till månen.

Bojan Buntic

2 svar till Det Lilla Extra: ”På Stranden”

  1. 

    Vi gillar Umeås stränder…

Trackbacks och Pingbacks:

  1. Det Lilla Extra - Allt Under Himlens Fäste - Being Blogged - februari 15, 2014

    […] Tipstack till Ge Hit Musiken. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s