Little Children: ”By Your Side”

Gehitmusiken —  17 februari, 2014 — Lämna en kommentar

little children by your side

Stockholmsbaserade Little Children släpper singeln ”By Your Side”. Det är ett smakprov från albumet Walk Within som släpps i maj.

Introt på dryga halvminuten bjuder upp till dans. Det är indie, det är pop, det är snyggt, det är tralligt, det är bra. När Linus Lutti börjar sjunga påminner det vagt om indieveteranerna Shout Out Louds, samtidigt som jag får flashbacks från när jag så intensivt lyssnade på This Is Head.

Den lugna indiepopen skulle tveklöst platsa på Pusterviks Klubb instant. En värld av poesi och trasigt hjärta möter moves på ett dansgolv med ett vinglas i handen. ”Then your long lost love left a whole in your heart, that you tried to fill. You drown in a sea of memories, try to find a way out”. Tillsammans med den melodiska perfektionen träffar texten min musiksjäl likt en käftsmäll.

Om jag var kall innan, så blev jag varm.

Var jag ledsen, blev jag glad.

Om jag var död, så återuppstod jag.

”By Your Side” är något att sätta på repeat, eller en låt att starra på Spotify. Introt är fenominalt och groovet är catchy. Dynamiken har en röd tråd som inte tycks brinna ut. By Your Side är februaris musikaliska mästerverk. By Your Side bjöd upp mig till dans. Får jag bjuda upp er?

Jennifer Last

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s