Bästa Nya Låt: DBSTRD – ”Mouth”

Gehitmusiken —  21 februari, 2014 — Lämna en kommentar

DBSTRD

I veckan råkade jag av en slump snubbla in på ett för mig helt okänt band vid namn DBSTRD och fann där deras nyaste låtsläpp ”Mouth”. En låt som kom att visa sig så otroligt bra att jag genast kände mig tvungen att tillägna ett inlägg åt den.

DBSTRD är en göteborgslokaliserad grupp bestående av medlemmarna Dennis Björk, Erik Fors och Alex Pettersson. Det hela började som ett soloprojekt sommaren 2013 för Björk men han kom sedan att samarbeta med två av sina vänner för att ”[…] lyckas producera dessa låtar med så bra resultat som möjligt”, som han själv beskriver det. Och lyckats, det har dessa tre verkligen gjort.

Det som genast slår en är låtens väl sammansatta arrangemang. Man kan tro att de har producerat låtar tillsammans i flera år, men att det bara har gjorts i mindre än ett år är knappt greppbart. Textens frustration och ljudbildens framdrivande puls smälter samman så väl och de lyckas på ett magnifikt sätt visa sin säregenhet och även sin enorma potential på endast 3 min och 54 sekunder.

Gruppen rör sig i samma fält som Azure Blue, men helt utan att härma eller efterapa. De delar konsten att lyckas skapa ett välpolerat sound som är helt personligt. Men till skillnad från Azure Blue så ligger fokus inte främst på musikbilden, utan här är fokus lika fördelat på sång och musik. Björks röst känns genuin och framför texten mycket väl. Att den tidvis är skakig och nästan försvinner bland trummornas slag lyfter bara låten. Perfektion är aldrig personligt.

Bandet planerar att släppa sitt debutalbum på egen hand längre fram i vår och om de nya låtarna håller samma klass som ”Mouth”, då kan detta album komma att bli något alldeles särskilt. DBSTRD är en grupp som alla bör hålla ögonen på framöver, för det är just sådana här hemliga juveler man hittar ibland som verkligen ger en hopp om musikbranschens framtid. 

Leyla Ekelund

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s