Ge Hit Mixen Vol. 20: Roshambo

Gehitmusiken —  22 februari, 2014 — Lämna en kommentar

ge hit mixen vol 20 roshambo

 

Roshambo — denna indiekvartett från de ensliga skogarnas Karlskoga — vann pris i år på Manifestgalan 2014, för bästa nykomlingar. Men egentligen är de knappast nybörjare: de har släppt två fullängdare (Stress Me, Lonesome Men From The Woods) och en kritikerrosad EP, de har varit förband åt Elliphant och Mando Diao. De har även spelat här i Göteborg, både på Jazzhuset och Clooneys. Jag var ett fan ända sen jag hörde deras grymma, sjukt energiska livespelning på Klubb Rumours. Nästa stop blir tveklöst Sveriges festivalscener, för detta är ett band för de stora arenorna.

Deras musik: välpolerad indierock någonstans mellan samtidens grymmaste rockband, WU LYF och, ja, Kings Of Leon. Deras musik har samma episka proportioner som jättarna. Nu får ni chansen att sätta in er lite i huvudet på dem, och se vilken musik som influerat deras karaktäristiska sound. Alltifrån dansgudomens Lykke Li till, ja, Kings Of Leon. Det blir Carpe Yolem med samtida hiphop, $jäl och Kr4ft och elektroniska beats och nattliga resor genom Drive-soundtracket. Låtar valda av Roshambo, mixade anspråkslöst av mig. Enjoy.

Bojan Buntic

21st Century Fanfare
College – A Real Hero (feat. Electronic Youth)
Vampire Weekend – Walcott
Smoke & Jackal – No Tell
Lykke Li – Dance Dance Dance
Radio Yacht – I’ll Be Your Mirror
Lo-Fi-Fink – Marchin’ In
ASAP ROCKY – Fashion Killa
WU LYF – Such A Sad Puppy Dog
Desire – Under Your Spell
Kanye West – Send It Up
Lana Del Rey – This Is What Makes Us Girls
Kings Of Leon – California Waiting

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s