Video: NO CODA – ”No Ransom”

Gehitmusiken —  25 februari, 2014 — Lämna en kommentar

No Coda The Entire Cast

Det här med att Sandviken när extraordinära indieband vid sin barm är välkänt vid det här laget. Titta på exemplet Simian Ghost, som fort blivit ett internationellt fenomen. Skivetiketten som håller koll på denna happening är Nomethod Records (Simian Ghost, De Montevert, Tiger Forest Cat). Denna gång är upptäckten NO CODA – som också har sin bas i Gävle också. PSL, Festivalrykten och vi har hajpat dem och älskar dem.

”No Ransom” är en sån där låt där samtida vibes och genres konvergerar. Det låter som skandinavisk punk (Iceage, Lower, Holograms) men mjukt, harmoniskt och vackert som retouchad lo-fi 90talsindie. Både sovrum och sunkig svartklubb, som att somna på golvet efter en spelning med ölflaskorna krossade runt omkring en, på nått sätt hjärtkrossad och drömmandes bort.

Debutalbumet kommer ut den 14:e maj. Jag har lyssnat på det och kan avslöja att det är något av det bästa som kommit ut här på några år.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s