Premiär: Elias Bolander – ”Mark The Spots”

Gehitmusiken —  26 februari, 2014 — Lämna en kommentar

old signs ep

Det känns osannolikt att en så pass ung kille kan skriva så här vuxen musik, mogen både lyriskt och musikaliskt. Och utöver denna låtskrivartalang, en stor röst, en röst för kyrkor och stora berg. Den kan ni höra blomma ut helt på debutsingeln ”Old Signs”. Nu är debutEPn färdig också, döpt efter låten. Den kommer ut den 3:e via Göteborgsbaserade skivetiketten Lighthouse Records, en etikett som vänder sig bort från det typiska Luxurysoundet. 

Elias A. Bolander visar sin mest ödmjuka, skira sida på bonusspåret ”Mark The Spots”. Det är den jag är mest förtjust. Enkel plockgitarr som låter som skinande guld, lite så där Iron & Wine-mjukt, ett solsken som faller över ljudbilden, och en anspråkslös vokalmelodi. Klassisk amerikansk singer / songwriting-material i The Tallest Man On Earths efterföljd. Ni vet, sånt som gör sig bra på stora tåriga TV-program på HBO. 

Ta vara på denna talang innan den där stora världen på andra sidan Atlanten slukar upp honom. 

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s