Farväl Till Ungdomen – ”Hälsningar från Kil”

Gehitmusiken —  1 mars, 2014 — Lämna en kommentar

färväl till ungdomen

När jag snackar indie snackar jag det Farväl till ungdomen gör, lo-fi, hemmasnickrat, personligt, direkt från kassetten och in i hjärtat. Enmannaundret är Luxurys nya signering, och vilken signering. Kåre Vernby är personligheten bakom musiken, en 38-åring, en garderobsstudio, en jävla massa brustna drömmar och oändlig kärlek till indiemusiken. Det sägs att han gjorde musik tillsammans med The Bear Quartets Carl Olsson under 90-talet men att det inte riktigt blev något av det.

Nu, långt senare, släpper han sin första singel. ”Åh gud, vad ska vi göra?” är ett litet glädjeryck om ett tungt ämne, vad fan ska man göra när man blir vuxen? En av låtarna som inte riktigt kom med på debutalbumet (släpps i maj via Luxury) är denna svenska tolkning av The Cures ”Plainsong”. Ljuvlig indiemusik som för tankarna ända bak till The Velvet Underground och rakt igenom en era förtrollad av The Jesus and Mary Chain och Galaxie 500. Men även till Tjernqvist, en annan ensam indiekompositör från sovrummen.

Åh gud, vad ska vi göra? Har jag frågat mig själv många gånger i saknaden av den här genuina indiemusiken, i en tid fylld av formelband. Svaret är: öppna dörrar, leta i källarvalv, bryta sig in i folks hem, i trasiga hjärtan. För det är där den brustna ljudbilden finns, det är där sådana små mirakel som Farväl till ungdomen föds.

Bojan Buntic

Lyssna via Festivalrykten.se

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s