Hurula: ”22”

Gehitmusiken —  13 mars, 2014 — Lämna en kommentar

hurula 22

Det är vid ytterst få tillfällen jag sitter och längtar efter att få höra en andra singel. Oftast hittar jag den där trånande känslan av längtan (som lika gärna skulle kunna tillhöra en roman från sent 1700-tal) inför ett albumsläpp, eller den där första livsviktiga singeln. Men i fallet ”22”, av Hurula så har den hela tiden känts minst lika viktig som den första singeln, ”Sluta Deppa Mig”, en låt jag minst sagt haft blandade känslor inför. Det är svårt att se fram emot ett album när den första singeln ger ett så ambivalent intryck.

Men ”22” anländer precis som den ska. Till skillnad från den föregående singeln är det här inte en evig crescendo-tease utan en låt som verkligen kommer igång. Det är ösig indiepop och den funkar som ett perfekt komplement till ”Sluta Deppa Mig”. Den mer stillasittande första singeln får en smått vildsint kompanjon och det gläder mig. Robert Hurula sjunger om att lämna Luleå och nu vill jag inte bara lämna min egen hemstad, jag vill höra resten av albumet.

Emil Moodysson

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s