Video: Weaver – ”From Different Trees”

Gehitmusiken —  14 mars, 2014 — Lämna en kommentar

weaver

Jag får nästan känslan av att lyssna på Billie the Vision & the Dancers. Möjligtvis aningen kryddat med Monde Yeux. Som en omarbetad, bättre akt än dessa två band tillsammans.

Weaver introducerar en salig blandning av Amerikansk folk och pop, när han den 16 mars släpper den Ronikproducerade debut-EP:n Aiming For the Doves. Videon till den förstsläppta låten ”From Different Trees” är, liksom de skräddarsydda omslagen, egengjord.

Jag vill dansa på ett sådant där typiskt indiepopigt sätt, samtidigt som jag vill ligga ner i en nybäddad säng och ta till mig varje enskild ton. Jag vill titta på varenda millisekund av videon, samtidigt som jag vill blunda och låta en naken kropp bli klädd med gåshud. Jag vill klättra på tak och krypa på golv. Resa långt men stanna hemma. Vara spontan men realistisk. Lite smått kluven blir jag, helt enkelt. Och detta för att det är så fantastiskt bra. Alla känslor, om så motpoler, inom mig väcks till liv och får vara med en dag till.

Releasefesten för Weavers debut äger till en början rum på Bengans i Göteborg söndagen den 16 mars. På scen 14.00. Därefter fortsätter kalaset nedför backen på Pustervik där en andra spelning går av stapeln. 20.00 spelar han på Margarita Sunday med det handplockade Weaverbandet som bland andra består av Niels Nankler (Timo Räisänen, Roenik) och Victor Furbacken (Franska Trion, Hästpojken).

Musiken berättar om en individs iakttagelser i livet där relationer, passioner och frustrationer bearbetas med den ständigt närvarande hamnstaden som kuliss.Tyngden ligger på berättelserna i låtarna och det kärleksfulla gitarrhantverket tyder på en noggrant skriven och utvald repertoar.

Jag får känslan av både det ena och det andra. Allt från att Weaver påminner om ett annat band, till att jag vill klättra. Ni kanske tycker att det är irrelevant. Att jag grips av en extrem vilja av att göra massa saker och att jag känner att jag nästan vänds ut och in. Men jag tänker: Det här med att känna, det är väl ändå något av det bästa man som människa kan göra? Och om en artist, en video och en låt kan få mig att göra detta… Då finns det inte så mycket mer att säga. För jag upplever det fina, det starka, det smärtsamma, det glada, det bittra, det ljuva, det hatiska och det kärleksfulla. Och det är det bästa jag kan göra.

Att känna.

Jennifer Last

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s