Premiär: Rick Astley – ”Never Gonna Give You Up (About Girls remix)”

Gehitmusiken —  16 mars, 2014 — 1 kommentar

about girls wow

About Girls är en ny producentduo ifrån Sverige. Med deras remix av Rick Astleys 80talsklassiker ”Never Gonna Give You Up” visar de sig vara excellenta remixologer. Vi får en vacker expansiv tolkning. Denna hemlighetsfulla duo lever i mittpunkten av samtida elektronisk musik (Balam Acab, Mount Kimbie, Ryan Hemsworth, Holy Other ) och vår generations RNB (James Blake, How To Dress Well).

About Girls har en alldeles egen hållning till rytm och sampling, med ett öra för både de småskaliga detaljerna och ljudbildsgrandiositet. Låten börjar asketiskt, tillbakahållandes sin egen entusiasm över leken med Astleys sönderklippta, förvrängda röst och genom detaljarbete, pusselbit efter pusselbit, når den ett grandiost, storskaligt klimax med vackra dånande pianon, perkussionsfrenesi och en underbar kör som avslutar allt med ett amen. En eufori som får mig att trycka på repeat om och om igen, och följa låtens tålmodiga uppbyggande på nytt.

Ni förstår att vi är ärade över att få premiärspela den här på Ge Hit Musiken. För det här är grymt.

Bojan Buntic

Trackbacks och Pingbacks:

  1. NONONO: ”Pumpin Blood (About Girls Remix)” « GE HIT MUSIKEN - april 1, 2014

    […] kända 80-talshit ”Never Gonna Give You Up”. Bojan var snabb med att snappa upp det och skrev ett snabbt inlägg om den ännu hemliga göteborgsbaserade duon. Sedan dess så har About Girls blivit hyllade […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s