Bästa Nya Låt: Baba Stiltz – ”Palats”

Gehitmusiken —  31 mars, 2014 — Lämna en kommentar

artworks-000072161977-rs30qo-t500x500

Det finns för mycket musik. Jag kollade igenom min e-mail. Där fanns det 50 nya mail, med 50 nya låtar. Varje låt utesluter en annan. 

Jag har under en lång tid hållit mig borta från min vanliga rutin, med ursäkten att jag inte har tid. Det har jag egentligen. Men jag är rädd för något. Och jag tror jag vet vad det är.

Men så fort jag tänker så, så tänker jag ännu längre. Jag kanske inte alls tröttnat på musik. Hur skulle man kunna? Jag stänger av så ofta nu. Jag tycker om tystnad.

Det är en del saker som förändrats med mig under årets gång. Förr lyssnade jag på musik för känslornas skull. Det var terapi. Nu vet jag inte varför jag lyssnar. Mitt lyssnande är en hektisk stad.

Jag byter frenetiskt mellan låtar. Det är ett så respektlöst lyssnande. Men som sagt, varje låt utesluter en annan. Och vi lever i en sådan tid. Varje upplevelse kan bytas mot en annan med ett klick. Förutom de som verkligen betyder något.

För de är omöjliga att klicka bort.

Det var längesen jag kände att det var omöjligt att klicka bort en låt. Även den bästa musiken kan ersättas av någonting lika bra, och ofta undrar jag varför jag lyssnar på denna och inte den andra som den kan ersättas med?

Just nu finns det tre låtar jag inte kan ersätta med någon annan. Tre låtar jag inte kan klicka bort. En av dom är DJ Sprinkles remix av The Mole ”Lockdown Party”. En annan är Jamie XX nya revolution till låt, ”Sleep Around”. Och den tredje kommer härifrån Sverige. Från vår obemästrade konung av skweee, udda, experimentell housemusik, och skeva, nytänkande hiphopbeatz, Baba Stiltz.

”Palats” är ett mästerligt koncentrat av en lång och ambitiös karriär inom den elektroniska dansmusiken. Det låter som ingenting annat härifrån. Det är en fullständig beast till låt. Och den har åter igen väckt till liv mitt intresse för musik, för musiken man inte kan ersätta, klicka bort, lägga i en playlist och glömma. Om man inte låter som ”Palats” i dagens musikklimat för elektronisk musik så är man inte med i gejmet.

Epn Palats / Crypt släpptes via Studio Barnhus, en av de fantastiska musiketiketter som sätter standarden för svensk produktion 2014.

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s