NONONO: ”Pumpin Blood (About Girls Remix)”

Gehitmusiken —  1 april, 2014 — Lämna en kommentar

About Girls Pumpin Blood Remix

För ca två veckor sedan släppte en ny svensk producentuduo vid namn About Girls sin remix på Rick Astleys kända 80-talshit ”Never Gonna Give You Up”. Bojan var snabb med att snappa upp det och skrev ett snabbt inlägg om den ännu hemliga göteborgsbaserade duon. Sedan dess så har About Girls blivit hyllade internationellt och inte är detta konstigt då deras förkärlek för ”vår samtida elektroniska musik och nutida RnB” (Holy Other, How To Dress Well, Balam Acab, James Blake)- som det uttrycktes i den nyligen publicerade intervjun med Fvindie- verkligen märks av i deras oerhört välproducerade musik.

Nu är det dags för en ny remix och duon har låtit tolka svenska NONONOs ”Pumpin Blood”, 2013 års sommarplåga som förmodligen alla som lyssnar på radio hört minst 10 gånger. Men About Girls låter verkligen vända på steken med sin remix och den annars så pumpiga och extroverta ”Pumpin Blood” har förvandlats till en minimalistisk downtempo-låt som enligt mig för tankarna till Halls ”Funeral” och Blackbird Blackbirds ”Let’s move on together”. Låt oss hoppas att även den här remixen blir uppmärksammad!

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s