Bästa Nya Låt: Tu Howl – ”Everlaster”

Gehitmusiken —  6 april, 2014 — Lämna en kommentar

everlaster

Boy Omega Martin Hasselgren har slagit ihop sig med multiinstrumentalisten Andreas Lassus och skapat Tu Howl. Musiken är en Göteborgsk take på en helt annan sida av indiemusiken, en sida som sällan når hit till stan: Built To Spill, Elliot Smith, Guided By Voices. De arbetar just nu på ett album som kommer i höst. Här har ni ”Everlaster”, lite mer promo från albumet.

Beskrivningen av låten på deras soundcloud visar att vi har att göra med två riktiga popnördar. Associationerna rör sig överallt.

The light psychedelia of power ballad ”Everlaster” might bring many things to mind- the slide from Natalie Imbruglia’s 90’s hit ”Torn”, the leather vest & power gloves of Matt Sorum in the video for ”November Rain”, Prince’s ”Purple Rain”, Television’s ”Marqee moon”, a newly sprung rose, the foggy scenery from the opening scenes of ”Twin Peaks”, Per Gessle & Marie Fredriksson celebrating a new gold record, kaleidoscopic nostalgia & an ever present glowing warmth – being some of the suggestions.

”You should’ve been a butcher
and cut me up in half
when you had the chance”

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s