Bästa Nya Låt: Killers Walk Among Us – ”Från Ramberget ser jag allting som någonsin hänt oss här”

Gehitmusiken —  10 april, 2014 — Lämna en kommentar

killers walk among us

Jag ligger här i sängen som jag sovit i under tonåren, där mina rockstjärnedrömmar växt och växt och dött, hemma i Småland med min älskade flickvän. Vi är här för att vila upp oss, för att drömma nya drömma nya. På tåget hit hittade jag Killers Walk Among Us. Här har vi fröet.

Jag sa till Tuss att det här är Göteborgs My Chemical Romance. Det är ju inte riktigt sant men. Jag var tvungen att locka in henne på något sätt, det är omöjligt att få henne att lyssna på något. Och jag har egentligen gett upp med att försöka. Idag var ett undantag, och undantaget hette ”Från Ramberget ser jag allting som någonsin hänt oss här”. Jag kände för första gången på länge att jag hittat något så vackert att jag måste visa det *omedelbart*, för någon.

Vad är det här för något? Förstår du? Det är någon slags psalm / folkvisa i form av symfonisk emopostrock. Det känns som att jag hör bandet så som de låter, som de skulle låta ifall mina öron och hörlurar var deras scen. Jag försökte länge lista ut vad det var med låten som gav mig rysningar. Till slut kom jag på vad det var. Musiken bultade från ett hjärta.

Det var längesen jag kände hjärtslagen i musiken.

Nu är det några timmar senare. De där tårarna som var så avlägsna på tåget var redan på väg egentligen, på väg hela tiden. Först nu får jag veta vad som hänt. Då har jag redan hunnit lyssna på låten cirka 100 gånger och hyllat bandet som framtidens stora hopp, börjat planera bokningar… Flytt iväg så mycket jag kan, för att få lyssna… blivit totalt förälskad. Jag sitter och läser Adam Svanells krönika. Först nu får jag veta att frontfiguren och sångaren Stefan Holmberg tagit sitt liv den 3:e januari i år.

Stefans livsprojekt, Killers Walk Among Us självbetitlade debutalbum, kommer ut 12e april via Tendervision Recordings. Då är det även en hyllningsfest för Stefan, på Pustervik. Audrey, Hunt, Tyred Eyes, Tar.. Feathers, Christine Owman, Steso Songs, Tigers Of The Temple, Winter Took His Life, Ceremonies, Björn Kleinhenz, Trembling Hands, Kim Kelly Is My Friend, Amalthea och Suis La Lune delar scen med KWAU.

Bojan Buntic

 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s