Bästa Nya Låt: Feather Revs – ”Utero”

mattiaselmansouri —  15 april, 2014 — 1 kommentar

featherrevs_framsida

Jag upptäckte Feather Revs för några veckor sedan, men tiden infann sig inte förrän nu att skriva om dem. Aningen småtragiskt då låten jag ska skriva om har fått sig några dagar på nacken, men vad gör det, egentligen? Bättre sent än aldrig? Nåväl: Feather Revs är ett (jättebra) Stockholm-baserat indierock-band med Martin Sassner på sång och piano, Markus Öberg på bas, Patrik Thorngren på gitarr och Jörgen Oderstad på trummor. De släppte för två år sedan EP:n In Prism, men är nu aktuella med sin kommande debutplatta Whaleforest  som ska släppas lite senare iår. Tillsammans så skapar dem karga och melankoliska ljudlandskap, vars ljudbilder drunkar i reverb och delay. Det är musik med kontraster. Musik som låter en falla för att sedan bli räddad, ett musikaliskt förkroppsligande av ett stormigt hav eller som att hamna i en gigantisk tvättmaskin. Och med detta sagt: Det kan aldrig bli för mycket reverb, bara för lite – och Feather Revs är verkligen inte rädda för att kräma på med extra reverb och delay vilket låten ”Utero” är ett perfekt exempel på. Gå in och lyssna och låt dig själv drunkna i deras musik!

Mattias El Mansouri 

Ett svar till Bästa Nya Låt: Feather Revs – ”Utero”

  1. 

    ”som att hamna i en gigantisk tvättmaskin” ^^ bra sagt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s