Bästa Nya Låt: Rymdmetafor – ”Low Fidelity Ocean”

mattiaselmansouri —  15 maj, 2014 — Lämna en kommentar

artworks-000079020003-f4k0hy-t500x500

Zeon Light-favoriten Eluna debuterade sommaren 2013 med EP:n Drömmar och andra fobier, en platta bestående av fyra drömska poplåtar ämnade att dagdrömma till. EP:n blev uppföljd av ännu en, om inte bättre EP  i våras vid namn Trädgårdsmästarinnans Tillförlitliga Tillflykt som vi på Ge Hit Musiken tyvärr inte hann uppmärksamma. Mannen bakom Eluna heter Sebastian Karika och han är nu tillbaka med en ny låt under namnet Rymdmetafor, som råkar vara ljudbyrån som han numera driver. ”Low Fidelity Ocean” figurerar som tonsättningen till de scener man ser i filmer där någon dör mitt ute i havet och fridfullt bärs in till stranden av vågorna. Låten är knappa tre minuter lång, men är tillräckligt lång för att försätta en i trans, med hjälp av den sinnesutvidgande drone som dominerar hela stycket. Musiken är full av hopp, ljus och brus, något som också dominerat tidigare alster. Kort och gott är Sebastians musik en varm tillflykt i den kalla värld som vi lever i och förhoppningsvis så har han mer dagdrömmar på lager som han vill låta oss ta del av. Jag längtar tills dess.

Mattias EL Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s