Bästa Nya Album: Hafvet – ”Kärleken?”

mattiaselmansouri —  6 juni, 2014 — Lämna en kommentar

hafvet

Ibland blir jag så himla förbannad på mig själv. Idag är jag det för att jag helt missat Hafvets EP Kärleken? som släpptes för en dryg månad sen. Försöker för tillfället förstå hur det här har undgått mig när jag ändå följer dem på Soundcloud, men jag kan inte komma på en vettig ursäkt. Det kanske inte kan kategoriseras in i bästa ”NYA ALBUM” men bättre sent än aldrig, right?

Hafvet utgörs av Ludvig Evers på synthrattande, och låtskriveri, Gusten Dahlqvist på ännu mer synthrattande, Markus Gustafson på körsång och keyboard samt Mårten Fohlin på låtskriveri och sång, men alla är med och ”försöker att göra så mycket tillsammans som möjligt, och alla är inblandade i både skrivandet och produktionen i vis mån”, som Ludvig sade när jag frågade ut honom om vilka som gör vad i Hafvet. Tillsammans skapar dem elektronisk pop, sprungen ur Stockholms storstadsmelankoli. Musiken är dansant, tung, vacker och välproducerad, för att inte nämna RIKTIGT BRA. Mest av allt för den tankarna till Iamamiwhoamis isiga electrogaze och till den korta perioden som Kent faktiskt gjorde bra, vintrig och mörk elektronika under ”Tillbaka Till Samtiden”/”Röd”-eran, något som jag älskar och hoppas få höra mer av i framtiden. Nu ska jag lyssna sönder Kärleken? och det tycker jag att ni också borde göra

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s