Bästa Nya Låt: Grapell – ”Best Friend”

mattiaselmansouri —  30 september, 2014 — Lämna en kommentar

grapell

Stockholm fortsätter att föda fram nya talanger som ska bära Sveriges popfana framåt. Nu heter dem Grapell och de består av Emil Erstrand och Nils Nygårdh. Duon debuterade förra året med sin självbetitlade EP Grapell på det svenska indiebolaget Strangers Candy och är nu aktuella med ännu en till EP vid namn Friends som är ämnad att släppas den 8:e Oktober. På singeln Best Friend sjunger dem ”You always cheer me up, when you don’t even try to cheer me up” ett bevis på att de besitter förmågan att skriva fina texter om vänskap med en simpel men direkt lyrik. Musiken som ackompanjerar texten utgörs av en vacker minimalistisk ljudbild som varvar det folkpoppiga med det elektroniska. Med det sagt så är Grapell ett av de mest intressanta släppen, om inte det intressantaste, som svensk indiepop har att erbjuda. Det är en duo att hålla ögonen efter.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s