Psykofant: ”Boffa Tändgas”

Gehitmusiken —  27 januari, 2015 — Lämna en kommentar

psykofant boffa tändgas

Stockholmska punkbandet Psykofant (betyder rättshaverist eller fikonsmugglare) verkar göra den exakta motsatsen till att ”leva life”, det vill säga, att vara tonåring i en svensk storstad, leva ett liv av depressionsonani, Tinderdepression, hemmafester, folköl och limsniffande. Bandet består av Shiva Aghai, Tora Thorell, Simon Hjort (ökänd som skaparen av facebookserien Fåglar som beter sig som människor), Matilda Hedlund och John Hugo Olsson, och det låter som dom har fått nog.

Deras senaste låt, lite noisiga egenhändiga rockriff — smått brända i kanterna — direkt ur replokalen på ett typiskt 00tals Stockholmskt manér, handlar just om att göra massa saker men egentligen inte göra något alls. Verserna är ren och skär tonårsennui, listor på helt meningslösa saker man kan göra när man bor hos sina föräldrar och inte har något CSN-lån att slösa, saker som att boffa tändgas. Antihjälten i sången funderar t.om. på att föreviga denna ångest med en riktigt emotionell tatuering, om morsan kan betala: ”Mitt liv suger så fett, det ska jag tatuera  / Fan jag har slut på bläck, MAMMA FIXA MERA!!”

Bojan Buntic

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s