Bästa Nya Låt: Susanne Sundfør – ”Delirious” (I Break Horses Remix)

mattiaselmansouri —  10 februari, 2015 — Lämna en kommentar

susanne_sundfor_fade_away_732_732

I Break Horses är en av Sveriges främsta elektroniska artister, om inte den bästa svenska duon efter syskonen Dreijer. Det bestämde jag mig för förra året när de släppte sin andra fullängdare Chiaroscuro – en platta med popsveriges förmodligen vackraste och mörkaste ljudlandskap som dessutom flörtade lite med Vangelis på en del låtar med återkommande varma analoga synthar. Och till råga på det här, uppträdde dem live på Gothenburg Film Studios i samband med Way Out West 2014 och genomförde en sjukt bra spelning trots att alla tekniska problem började rada upp sig en efter en under spelningens gång.

Ja, jag håller I Break Horses väldigt högt, för det är inte många pop-akt-stämplade artister som klarar av att omvandla mörker till något vackert och producera sådan sjukligt bra manodepressiv electronica som de kan. Imorse väcktes jag av den bästa notisen på länge: att I Break Horses har remixat Susanne Sundfør. Och vad som en gång var en glad poplåt har raserats, byggts om på nytt och förvandlats till ett stycke dystopisk electronica och Susannes annars så vackra och ljusa stämmor har pitchats ner till oigenkännlighet. Åh, vad jag älskar I Break Horses!

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s