Bästa Nya Låt: Elias – ”Revolution”

mattiaselmansouri —  14 februari, 2015 — Lämna en kommentar

Elias

Tänk dig FKA Twigs fast utan de där överdetaljerade benknäckar-produktionerna, eller James Blake minus sin sub-bas och så får du Elias. Han är 19-år gammal, bor i Stockholm och har en bakgrund i Tensta gospelkör som han började sjunga i som 13-åring. Nu är han aktuell med sin debutsingel Revolution, som släpptes häromdagen – ett stycke sublim protestmusik som handlar om att bryta upp med det man inte längre tror på och om tillfredsställelsen som kommer från att bryta normen.

Men jag vill helst prata om hans röst: den kommer slå ner dig, lyfta upp dig, för att bara slå ner dig igen och igen och igen för att du ska fatta att det här, det här  är Sveriges mest vackraste och intressantaste sångröst som svensk pop kommer att få höra det närmsta. Och han är bara 19 år gammal liksom, bara ett år äldre än mig. Kanske har vi Sveriges nya stjärnskott här?

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s