Bästa Nya Album: Blipp! – EKO

mattiaselmansouri —  25 februari, 2015 — Lämna en kommentar

blipp! lol

Artist: Blipp!
Album: EKO
Skivetikett: Självutgivet
Betyg: 7/10

Jag brukar alltid dra mig för att lyssna på glad elektronisk musik. Framförallt om den är ganska upptempo. Jag antar att det beror på att jag har dålig erfarenhet av sådan och att det i många fall befinner sig i gränslandet till söndertuggad (och ytterst förutsägbar, jobbig, hälsovådlig, ja allt möjligt negativt) studentflakshouse som ämnat för att testosteronstinna snubbar ska stå och pumpa sina armar till. Men så är det inte med Blipp!, den Lund och Falun-baserade trion som proddat glad elektronika sedan 90-talet. För 10 år sedan släppte de sin tredje platta, och efter två års slit är nu deras fjärde alster, EKO, här. Här introduceras vi för synthpop, eufori, arpeggion, medryckande fyrtakter och tranceiga syntmattor. Musiken är sann mot artistnamnet, för det låter onekligen blippigt emellanåt, men inte nödvändigtvis i negativ bemärkelse. Att de håller sig till sin genre tycker jag är välbehövligt i en tid där musikgenrer splittras, bildar en gyttja av undergenrer där samtidens producenter vältrar sig i – där man till slut har kommit ifrån sig och inte vet vad som är vad längre. Det finns en sorts oskyldig godhet i Blipp!s musik och en subtil motreaktion till den kalla och cyniska värld vi lever i som tillåter en att glömma världens sorgekväden som nu är 2015.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s