Bästa Nya Album: Offworldcolonies – Tåkern

mattiaselmansouri —  4 mars, 2015 — Lämna en kommentar

offworldcolonies 2

Artist: Offworldcolonies
Album: Tåkern
Skivetikett: Under Molnet
Betyg: 8/10

Offworldcolonies är en Örebrobaserad technoproducent men hans musik hade likväl kunnat vara sprungen från en utomjordisk koloni eller ur avgrunden av en outforskad glaciär. Gemensamt för alla låtarna på EP:n Tåkern är just att de vältrar sig i en kall och ogästvänlig atmosfär, men det känns aldrig obehagligt att lyssna på, snarare tvärtom. Låtarna genomsyras av mörka och suggestiva dronelandskap och byggs snabbt upp av dova men slagkraftiga beats, men det mest anmärkningsvärda är längden på låtarna.

De tre första spänner mellan 8-10 minuter varav den tredje hamnar strax under 12 minuter, och det är det som gör det så bra, då längden på låtarna i kombination med den minimalistiska kompositionen ger tillräckligt med tid och utrymme åt att förlora sig själv i musiken i samma hypnotiska effekt som The Field (Axel Willner) ger upphov åt på sina låtar. Men nu är inte det här lika euforiskt och solblekt som The Fields musik, utan står helt på egna ben i ett betydligt mörkare universum som knyter mer an till det experimentella i t.ex Fjäders (Ida Matsdotter) musik än i konventionell, dansvänlig techno. Med det sagt, tycker jag att Offworldcolonies är en producent att hålla koll på, att hålla tummarna för och hoppas att någon bra (läs: stor) label plockar upp honom så att fler får ta del av hans avgrundstechno.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s