Afterparty: ”South America”

Gehitmusiken —  12 mars, 2015 — Lämna en kommentar

afterparty south america syntherzisers night vol 1

För ett tag sedan frågade Ge Hit Musiken-redaktör Mattias El Mansouri via vår FB-sida om vi snälla kunde få lite mer svensk nyskapande, elektronisk musik i våra brevlådor och bad våra följare skicka tips. Både jag och Mattias har ett särskilt intresse för just den musiken. Han är producent och jag är DJ. Nu följer vi ju alla större namn inom branschen och alla etablerade etiketter, från Studio Barnhus till Aniara Recordings, men vi är mer fascinerade av undangömda och dolda talanger, än Baba Stiltzs senaste eskapader. Man vill ju vara den som upptäcker Baba Stiltz.

Afterparty är lite av en sådan hemlig talang. En 35plussare med barn och familj, som frågar oss eller sig själv: ”Är det försent att bli elektroartist nu när man närmar sig 40 år eller skulle man varit 16 år när det hela började?” Jag är 27 år och inte direkt i närheten av att vara pappa men jag brukar fråga mig själv det när jag står framför mixerbordet. Mitt svar på den frågan är: den är inte relevant, tid är inte relevant, utan plats – att jag befinner mig bakom dj-båset och gör det som jag tycker är roligast i livet.

Det är mitt svar Andreas, och du gör fantastisk musik. Jag missade ”South America”, denna strålande, tropiska pärla i höstas när jag behövde ljus som mest. Elektronisk pop som en vacker soluppgång över ett drucket dansgolv, upplevd genom ett filter av grönska och palmer. Låten är ett plock ur den kommande E.Pn Sythesizer Night Hits Vol.1 och den verkar gästas av ingen annan än Karin Dreijer?

Jag har efter ett tiotal upprepningar lagt in den i min lista över potentiella mix-intron, och ser fram emot att höra mer av denna sovrumsproducent.

Bojan Buntic


Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s