Bästa Nya Låt: Jonas Bergsten – ”Snutansikte”

emilmoodysson —  16 mars, 2015 — Lämna en kommentar

JonasBergsten
Är du möjligtvis lite trött på det hav av synthesizer, reverb, och enigmatiska textrader som den svenska indie-scenen verkar dränkas i lite då och då? Då lär Jonas Bergstens nya singel ”Snutansikte”, från etiketten Woah Dad!, komma som en blixt från klar himmel. Jonas Bergsten är från Umeå och det märks. Med sina lagom vassa gitarrer, enkla form och självsäkra framtoning andas den här låten Robert Hurula Pettersson. Jonas Bergsten har precis som förutnämnda en förmåga att göra ångesten i sina texter relativt lättsmält och inte allt för tung, utan att för det förlora trovärdigheten. Och inte bara det; trovärdighetsfaktorn hjälps ytterligare av den intima sångröst som Jonas Bergsten presenterar sin historia med. Det blir aldrig på låtsas, det är ingen karaktärsgestaltning som sker här. Detta är en låt som för min del gärna får stå som ambassadör för den lilla svenska sub-genren av punkig indiepop som blivit trendig på senare år. ”Snutansikte” är helt enkelt precis vad som bör förväntas av något som rekommenderas för den synthesizer-utbrände musiklyssnaren; raka åttondelar, distad el-gitarr, samt en okonstlat framförd och ärlig text.

Emil Moodysson

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s