Bästa Nya Låt: Kissey – ”Distortion”

mattiaselmansouri —  9 april, 2015 — Lämna en kommentar

kiseeeey

Som producent, dj och sångerska har Kissey placerat in sig som en ljudkonstnär av Rang. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men huserar nuförtiden i New York. Förra året släppte hon EP:n Initiation och är nu aktuell med den kommande EPn: The Awakening.  Distortion är den första singeln från den och infinner sig i ett mörkt och klaustrofobiskt ljudlandskap som för tankarna till om The Haxan Cloak och FKA Twigs hade knarkat och gjort musik tillsammans. Trippat, alltså.

Det ljuder av experimentella klubb-beats, mörka basgångar och manipulerade röst-samplingar som resulterat i någon sorts avantgardistisk kakafoni, som att gå vilse i en mörk kloak och att försöka hitta ut ur den. Det låter lika groteskt som coolt och är precis lika inbjudande som ogästvänligt att lyssna på, såväl som att titta på då videon till låten är minst lika kuslig. Hennes EP The Awakening släpps den 28:e April på hennes egna label Kiss Kiss Records.

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s