Bästa Nya Låt: Boeoes Kaelstigen – ”Any Higher (feat. Asha Ali)”

mattiaselmansouri —  27 april, 2015 — Lämna en kommentar

BOEOES-KAELSTIGEN-OVERCOMES-LOVE-TIME-SPACE-lite

Senast vi skrev om svenska Boeoes Kaelstigen var de aktuella med den underbara singeln Damm, ”en minimalistisk dröm i fyrtakt placerad i mitten av den där musikaliska triangeln mellan ambient, techno och pop”, som Bojan uttryckte det. Nu har de tagit hjälp av den Stockholmsbaserade soulpop-sångerskan Asha Ali på den nya singeln Any Higher, en låt som återigen placerar in Boeoen Kaelstigen som experter på minimalistisk, svalkande, och inte minst vacker elektronisk pop. Det är inte samma dos melankoli och autobahn klockan tre på morgonen-känsla som uppenbarar sig på Any Higher, men det är fortfarande lika outsägligt vackert.

Med Ashas luftiga stämmor, medryckande fyrtakter, krispiga fingerknäpp och sinnesutvidgande synthmattor vars hemliga ingrediens är att de består av moln, är det här lika mycket drömsk elektronika som gjord för att du ska förlora dig själv på strandfestens dansgolv som det är ett musikaliskt förkroppsligande av alla ändlösa bilder på moln och himlavalv på instagram. Suggestivt, euforiskt och alldeles, alldeles underbart.

Deras debutalbum Overcomes Love, Time & Space släpps den 20:e Maj på Malmös finaste indie-etikett Adrian Recordings.

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s