Bästa Nya Låt: R.A.B.B.I. – ”Hang Us High”

mattiaselmansouri —  8 juni, 2015 — Lämna en kommentar

rabbi

R.A.B.B.I. står för Revolutions Are Best Before Initial Inception, ett namn vars politiska laddning är lika subtil som obehindrat tydlig (deras tumblr heter förövrigt  rabbiirevolt) men jag vill också tro att namnet är sorts undermedveten reflektion av den stockholmska duons ursprung, båda två (Felix och Jo) kommer från helt olika bakgrunder som är för intressant att utelämna:

”Felix (one half of R.A.B.B.I.I.) grew up in the town of Lund in an environment rooted in academia while Jo (the other half) was raised in working class Eskilstuna with two deaf parents. While Felix’s path led quite naturally to a career as a professional producer in Stockholm, Jo made a leap of faith at age 15 moving herself to Stockholm to pursue music – all in the face of the sad reality that her parents would never hear her sing — her deepest passion.”

Musiken de gör tillsammans som R.A.B.B.I. är musik som vandrar utanför ramarna för vad elektronisk pop och indiepop får vara. Med oförutsägbara dramaturgier och en sorts PC Music /Grimes-hintande musikpalett släppte de förra året låten Why Can’t I Be You och jag har inte kunnat sluta upp med att sjunga ”I wanna, I wanna, I wanna kill you” så obehindrat gulligt sen dess. Nu har duon släppt låten Hang Us High och de slutar inte överraska. Med lika delar soldränkt chillwave, karibiska The Knife-hintande Steel Pan-melodier som sommarmelankoli och lekfull manipulering av JO’s stämmor är det här en oerhört beroendeframkallande popdänga som lyser med sin frånvaro av förutsägbarhet och konventionalitet. Och jag som hade tappat hoppet på pop…

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s