VIDEO: XOV – ”Lucifer”

mattiaselmansouri —  12 juni, 2015 — Lämna en kommentar

11416293_834503436618129_1606906510366638578_o

Svenska XOV (Damian Ardestani) är numera ett stjärnskott efter att ha kontaktats av självaste popundret Lorde för att hon ville ha med honom i Soundtracket till Hunger Games: Mockingjay Pt.1 som hon fick uppdraget att fixa. I vintras släppte han EP:n Lucifer till bloggosfärens bejublan och lovprisning och nu är han aktuell med den oerhört vackra videon till låten av samma namn. Visuellt slående som få och delvis inspelad i karga nordliga norska landskap som gjorda för att konkurrera med Iamamiwhoamis naturalistiska alster.

I ett pressmeddelande sade XOW såhär om videon:

Videon speglar mitt liv på ett symboliskt sätt. Den handlar om att hitta sig själv i ett mörker och ta sig upp. Vi valde att filma större delen av videon i Nordnorge eftersom vi ville ha både grottor, berg, hav och snö. Introt och performance-delarna är inspelade i Tensta, på gatan jag först bodde på när jag kom till Sverige och sedan i ett vattentorn där jag brukade hänga. Det kändes väldigt surrealistiskt, och mina barndomsvänner från orten var där för att visa sitt stöd.”

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s