LIVE: Sarah Cracknell på Bush Hall, London- 17/6

mattiaselmansouri —  19 juni, 2015 — Lämna en kommentar

sarah

Plats: Bush Hall, London
Betyg: 7/10


Sarah Cracknell har sedan hon flyttade ut på den engelska landsbygden för några år sedan talat vitt och brett om sitt nyfunna intresse för fåglar. Hon har till och med döpt senaste skivan efter rovfågeln Röd glada (Red Kite). Förra veckan berättade hon för Huffington Post att hon tycker att koltrasten är den fågel som sjunger finast. Samma fågel som The Beatles sjöng om en gång. Därför känns det logiskt att hon – klädd i svart – kliver på scenen tillsammans med sitt band till Luca Nieri-låten ”Hummingbird”. 

I lokalens tak hänger det ett antal kristallkronor och en stor discokula. Lyx och Disco: två komponenter som lätt förknippas med Cracknells huvudsakliga sysselsättning, Saint Etienne. Kvällens fokus ligger istället på nysläppta Red Kite som spelas från början till slut. Det känns faktiskt helt okej att hon lämnar housen och sin fjäderboa hemma och istället väljer snyggare Etienne-covers som Sylvie och 4:35 In The Morning som fint smälter in bland de nya låtarna. Tillbakalutad och isklar pop.

Nerviga ‘Hearts Are For Breaking’ och ‘It’s Never Too Late’ är guldkorn som skaver mot tråkigare nummer som – den nästan tjäcka – country-popen i ‘Take The Silver’. 
Att Nicky Wire – basist och låtskrivare i Manic Street Preachers (som också har en fäbless för fjäderboor) – inte dyker upp och sjunger duett var definitivt en missräkning. ‘Nothing Left To Talk About ‘får istället den rödhåriga herren på klaviatur kliva in på tillsammans med Cracknell. 

Bandet, som spelar engagerat och som här och där byter instrument mellan sig är lika svettiga som publiken. Den enda som verkar oberörd av den sjukt varma lokalen är Cracknell – som ser lika sval ut som hennes röst låter. Hon ser mild och mystiskt ut. Som en sångfågel.

Björn Gällman Nyström

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s