Bästa Nya Låt: Jack Grace – ”Hills”

mattiaselmansouri —  23 juni, 2015 — Lämna en kommentar

jakcjackj3

Jack Grace är en producent och låtskrivare baserad i Sydney som producerat musik sedan tonåren. Hans debut ”Hills” tagen från hans kommande självbetitlade EP såg igår ljuset på den New York-baserade musikbloggen Pigeons and Planes där den premiärades.

”Hills” är en oerhört vacker poplåt, lika skev och svår som den är rättfram och lättfattlig men också outgrundligt sorgsen och vilsen. Fram till 1:40 travar den fram på på ett vis som för tankarna till ett vilset MGMT som försöker kombinera IDM och R&B tillsammans med Airheads organiska och knastriga produktioner innan den stannar upp och introducerar James Blake-flörtande synthmattor som hämtade från  ”I Never Learn To Share” och lägger en filt av vemod över all knastrig percussion. En perfekt time:ad och hackad vokal-sample ackompanjerar. Den dyker upp lite här och var, i början på låten och på slutet av den, som ett frustat suckande, ett subtilt sorgekväde, i det här fallet grädden på moset i en låt som balanserar på gränsen mellan att vara svårlyssnad och perfekt utmejslad för en en ”bred” massa. Det är vackert som få.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s