Bästa Nya Låt: Crystal Castles – ”Deicide”

mattiaselmansouri —  2 juli, 2015 — Lämna en kommentar

crystalll

Crystal Castles kom tillbaka för två månader sedan med låten ”Frail”, fast utan Alice Glass, som valde att lämna Ethan Kath på grund av anledningar som rörde sig om kreativ utpumpning (Läs: hon kände att hon inte hade mer att ge i Crystal Castles) samt privata anledningar, som det fortfarande spekuleras om. Vi var många (jag + hundratusentals virtuella, vilsna själar) som fick vårt hjärta krossat när vi nåddes av nyheten.  Men känslan av sorg har sakta börjat försvinna och ersatts av ett hopp.

För Crystal Castles är fortfarande intakt, med eller utan Alice Glass. De har fått en symbolisk hjärttransplantation i form av en ny ännu okänd sångerska, som adderar nya dimensioner till Ethan Kaths soniska mörker, även om hon ännu inte besitter de avgrundsskrin som Alice Glass kunde ge ifrån sig. Den nya låten ”Deicide” är ett bevis på Crystal Castles fortlevnad, det är det där envisa hjärtat som enträget fortsätter pumpa, trots att alla säger att slutet är nära.

Their kindness is charade
It’s used to sedate
They remain unashamed

Det är fem minuter av det vackraste som någonsin kunnat skapas inom genren ”smutsig, tragisk electronica”, ett vackert oljud som närmast kan liknas vid en crossover mellan witch-house och gammal trance, där morrande reese-basar, gråtande synthmattor och trance-leads bärs upp av malande fyrtakter.  Det är melankolisk ravemusik gjord för tumblr-generationen, för själar som irrar runt som vilsna nattfjärilar för att hitta sig själva i livets sorl.

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s