VIDEO: Pixx – ”Fall In”

mattiaselmansouri —  15 juli, 2015 — Lämna en kommentar

pixx

Pixx eller Hannah Rodgers som hon egentligen heter är en ny sångerska och producent från den lilla byn Chipstead utanför  Södra London. Hon är bara 19 år och har nyligen signats till 4AD som bland annat huserar Future Islands, Grimes, Holly Herndon, The National och Cocteau Twins. Hon släpper EP:n Fall In den 28:e Augusti men släppte redan igår videon till låten av samma namn, som är 4:28 minuter av välljudande folklig och transcedental electronica som inte räds för att vara lika drömsk och subtilt flörtande med stallvännernas Cocteau Twins shoegaze-iga drömpop.

Videon, som tar plats på en strand i England där hon bland annat sitter och sjunger från stranden, är minst lika outsägligt enigmatisk som den ackompanjerade musiken. Det är ett sorts musikaliskt förkroppsligande av Slowdives bandnamn, det där suggestiva, det där vilsna travandet som man tänker på när man hör ordet. Ett långsamt dyk i slow- motion, ner i grumligheten och det dunkla intet bakom. Att Rodgers besitter så obehindrat luftiga och vackra stämmor är ju också ett plus som förhöjer stämningen ännu mer.

Mattias El Mansouri

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s