Premiär: Briana Marela – ”Take Care Of Me”

mattiaselmansouri —  6 augusti, 2015 — Lämna en kommentar

BrianaMarela_Lucinda-Roanoke1

För två månader sedan lät jag mig golvas av Washingtonbaserade Briana Marela”Surrender”, den första singeln från hennes kommande platta som släpps den 21:a AugustiJag skrev:

  • ”Briana Marelas skimrande ljudlandskap är lika transcedentala som hennes vackra stämmor. Det låter delvis utmejslat ur samtidsenlig drömpop, delvis från sublim fragmenterad koralsång eller möjligtvis från en icke-existerande valsångs-remix på Björks ”Hyperballad” men oavsett influenser, facksättningar och etiketter är det här en tonsatt vardagsflykt som utmärker sig ur den intetsägande kontemporära drömpopen som verkar produceras på band enbart för att tillfredsställa folk som bara bryr sig om att drunkna i reverb.” 

Nu har singel nummer två fått se världens ljus och det låter minst lika smärtsamt vackert och svajande drömskt som tidigare. Och vi har även fått äran att premiära den. Låten heter ”Take Care Of Me” och fortsätter på samma transcendentala ljudbilder som ”Surrender” med stora, korala ljudlandskap, blöt reverb, och sublima ljudmattor utgjorda av moln, utmejslade från en sonisk himmel överblickandes en värld utan lidande och onda uppsåt. Det är så vacker Briana Marelas musik är, att den känns avskuren från den här världen och från allt det onda som finns i den och i vår inte alltid så okomplicerade tillvaro.

Den rör sig subtilt men tydligt obehindrat mellan det intima och abstrakta, men ändå med en fot kvar i det där outgrundligt hypnotiska. Det där oförklarliga ruset och välmåendet som uppstår när man lyssnar på hennes perfekt skulpterade pop. Man kan kalla det drömpop, men det är egentligen ett urtvättat uttryck för susackord dränkta i reverb och därigenom förminskande och begränsande. Tvärtom är Briana Marelas musik allt det där som Drömpop ämnar att vara, men inte riktigt lyckats med än (obs subjektiv åsikt) – ett sorts musikaliskt förkroppsligande av begreppet. För den är inte drömsk, utan som en dröm. Fragmenterad, vardagsflyktig, oförklarlig och alldeles, alldeles underbar.

Hennes LP All Around Us släpps den 21:a Augusti på Jagjaguwar.

Mattias El Mansouri 

Inga kommentarer

Bli den första att starta en diskussion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s